El Ballet Jove
de Girona

The Classical Ballet School, amb Tess Buck i Volodymyr Fortunenko, presenta:

El Ballet Jove de Girona és una companyia juvenil de ballet clàssic creada l’octubre de 2020 i amb seu a The Classical Ballet School. Actualment compta amb 13 joves d’entre 13 i 16 anys que es reuneixen cada dissabte com a complement a la seva formació diària.
El Ballet Jove de Girona està obert a alumnes d’arreu de la província de Girona.

Volem oferir una oportunitat única de gaudir de la màgia de la dansa, sigui com a ballarí/-na o com a públic, i ensenyar a valorar i estimar aquest art.

Des de la nostra experiència professional arreu d’Europa, ens comprometem a oferir un ensenyament de qualitat.

Els nostres objectius són:

– Donar als joves que estudien la dansa clàssica seriosament la possibilitat de sortir més a l’escenari, tot desenvolupant la seva tècnica i les seves habilitats artístiques.
– Contribuir a la difusió de la dansa clàssica i donar-li visibilitat a la ciutat i província de Girona, oferint espectacles variats i adaptats a tots els públic. Transmetre la nostra passió per aquest art i ensenyar a valorar-lo.
– Convertir Girona en un centre de referència de l’ensenyament de la dans`a clàssica.

EL BALLET JOVE DE GIRONA ESTÀ DISPOSAT A COL·LABORAR AMB ALTRES ENTITATS CULTURALS I ESCOLES, I OFEREIX LES SEVES ACTUACIONS PER A DIVERSOS ESDEVENIMENTS.

PROPERES ACTUACIONS:

– XIII Gala “Dansem per Càritas”. Teatre Municipal de Girona, 15 de maig de 2022 a les 18h30. Entrades a https://gironacultura.koobin.com/dansem2022

-Gala al Taller-Museu del vestit de Breda, 26 de juny 2022. Extractes del repertori clàssic. Més informació balletjovedegirona.com o balletjovedegirona@gmail.com

ACTUACIONS PASSADES:

– Dia 5 de juny 2021 19h, Teatre La Sitja de Fornells de la Selva: presentació del Ballet Jove de Girona (clica aquí)
– Dia 11 de juliol, Teatre El Canal de Salt: participació a la gala benèfica Dansem! organitzada per Càritas (clica aquí)
– Dia 16 de juliol, Cinema Truffaut: projecció del “Concert ballat pel món postcovid” dins la programació del festival benèfic de dansa Girona en Moviment (clica aquí)
 “El Trencanous” 16 de gener de 2022 a les 12h i a les 18h al Centre Cívic i Cultural La Sitja de Fornells de la Selva.
– “El Trencanous” 13 de març de 2022 a les 18h al Teatre-Casino Llagosterenc (Llagostera).

Del 9 al 14 de maig 2022 el Ballet Jove de Girona ha col·laborat amb el festival Girona en Moviment i amb el grup de recerca GREPAI, impartint el taller infantil “Un viatge al món del ballet” a 6 escoles de primària de Girona amb l’objectiu de donar a conèixer el món màgic del ballet.
https://www.instagram.com/p/CdX2wfQA7cg/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
https://www.diaridegirona.cat/comarques/2022/03/30/festival-doncolliga-girona-moviment-samplia-64474355.html

https://www.diaridegirona.cat/comarques/2022/05/10/oncolliga-comenca-els-tallers-dansa-65911388.html

VOLS FORMAR PART DEL BALLET JOVE DE GIRONA?
PER A MÉS INFORMACIÓ: balletjovedegirona@gmail.com

Tess Buck Gili

Formada inicialment amb la Maria Elvira Buck-Gili, continua els seus estudis professionals a l’Institut del Teatre de Barcelona. Rep una beca per formar-se a l’English National Ballet School de Londres, de la qual es gradua l’any 2012, mentre forma part de la Companyia English National Ballet 2 per la seva gira de My First Sleeping Beauty. 

Entre 2012 i 2015 balla amb el Ballet Nacional d’Estònia, i després amb el Ballet del Gran Teatre de Poznan, Polònia, on representa repertori clàssic i neoclàssic. Del 2018 al 2020 treballa com a coryphée amb el Ballet l’Òpera Nova, Bydgoszcz. També ha ballat amb el Cork City Ballet, Irlanda.

Graduada en Humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya i Licentiate de l’Imperial Society of Teachers of Dancing de Londres, la Tess és també una professora certificada del mètode australià PBT (Progressing Ballet Technique). També és la responsable de relacions públiques del festival benèfic de dansa Girona en Moviment, sota la direcció de David Rodríguez.

Volodymyr Fortunenko

Format a l’escola estatal de dansa de Kiev, Ucraïna, en Volodymyr ha ballat com a coryphée amb el Ballet i Òpera Municipals de Kiev i el Totem Dance Group. Amb la companyia K&K Philharmoniker (Àustria) realitza gires per Europa i Japó, ballant com a solista el repertori clàssic i neoclàssic. 2014 passa a formar part del Ballet de l’Òpera de Cracòvia, Polònia, i més endavant del Ballet del Gran Teatre de Poznan. Del 2017 al 2020 balla com a coryphée i solista pel Ballet de l’Òpera Nova, Bydgoszcz. En Volodymyr està titulat enPedagogia de la Dansa i Direcció i Gestió Teatral per la Universitat Nacional de Teatre IK Karpenko-Kary de Kiev, Ucraïna.